Glazbeni ciklus JAZZVA PUNA GLAZBE

 Četvrto izdanje glazbenog ciklusa Jazzva puna glazbe koje pazinsko Otvoreno učilište organizira uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednice Središnje Istre počet će koncertom Elvis Stanić Power trija u petak 28. lipnja u Spomen domu. Riječanin Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista i jedan od najproduktivnijih jazz skladatelja novije generacije vlasnik je četiri „Porina“ i nagrade „Status“ za najboljeg gitaristu i harmonikaša. Snimio je tri albuma s originalnim skladbama koje osvajaju gotovo sve nacionalne glazbene i diskografske nagrade, a kao freelance gitarist i producent surađivao je s najznačajnijim domaćim i svjetskim jazz glazbenicima. Umjetnik iznimne biografije nastupit će uz klavijaturistu Joe Kaplowitza i vrsnog bubnjara Marka Lazarića. Uz autorske skladbe na repertoaru glazbenog sastava su jazz, blues i rock evergreeni.

Glazbeni ciklus nastavlja se 12. srpnja koncertom ansambla Zoran Majstorović trio. Uz uglednog gitarista na kontrabasu će nastupiti Bojan Skočilić i Rajko Ergić na bubnjevima. Trojica vrsnih instumentalista sa dugogodišnjim međunarodnim karijerama i velikim sviračkim iskustvom na polju etno i jazz glazbe izvode originalnu glazbu članova trija i neke od najpoznatijih skladbi iz etno i jazz repertoara. Izrazita individualnost svakog glazbenika dolazi do izražaja u virtuoznim solističkim dionicama, a eksperimentalnost u zajedničkom muziciranju i improvizaciji „on the spot“. Ono što ovaj trio čini jedinstvenim su boje i teksture zvuka koje proizvode, od eksperimentalnih tehnika sviranja vlastitog instrumenta, korištenja efekata i elektronike u svojim nastupima i raznih drugih elemenata svojstvenih glazbi u 21. stoljeću.

Oni koji su prošle godine propustili izvrstan ljetni koncert Podium Brass Quinteta, moći će to uskoro nadoknaditi, jer se Podium Brass vraća u Pazin novim koncertom u kolovozu. Naime, ansambl će 9. 08. nastupiti na koncertu s izvrsnim obradama poznatih klasičnih i jazz skladbi kao i filmske glazbe uz evergreene  Gershwina, Mancinija, Steve Wondera i drugih. Vrsni glazbenici koji čine ovaj ansambl: trubači Marin Zokić i Marko Bobičanec, rogist Hrvoje Pintarić, trombonist Ivan Mučić i Danijel Požgaj na tubi obećavaju nezaboravni glazbeni doživljaj.

Finale ovogodišnjeg glazbenog ciklusa „Jazzva puna glazbe“ prepušten je domaćim snagama – Pazin Jazz Ensemble uz vokalne soliste koncertirat će u srijedu 28. kolovoza na terasi ispred Spomen doma. Pomno biranim i moderno aranžiranim repertoarom blues i jazz standarda svoju vjernu publiku ni ove godine neće ostaviti ravnodušnom.

Početak svih koncerata bit će u 20,30 sati, a ulaz je slobodan.

 

Skip to content