Humanitarna akcija “Mislimo na Vas 3”

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, kojoj je jedna od primarnih aktivnosti humanitarni rad, i Dario Brajković kao nositelj akcije, u suradnji s Istarskim domovima zdravlja-Ispostava Pazin i Gradom Pazinom, treću godinu za redom organiziraju humanitarnu akciju „Mislimo na Vas 3!“.

Nakon dvije vrlo uspješne akcije: 2018. godine tijekom koje je prikupljeno 28.600 kn čime je doniran električni krevet s pripadajućim dekubitusnim madracem i 2019. godine tijekom koje je prikupljeno preko 91.000 kn kojima se participiralo u nabavci ultrazvučnog aparata koji je nedavno pušten u rad, pazinski umirovljenici nastavljaju s prikupljanjem sredstava za opremanje palijativne skrbi pazinske ispostave Istarskih domova zdravlja.

Treću humanitarnu akciju započeli su 30.11. i 01.12.2019. godine na „Festivalu palačinki“ gdje su za svaki dobrovoljni prilog poklonili ručne radove svojih članova (prigodne božićno-novogodišnje ukrase, radove od kamena i drva, pletene čarape, kape i dekice). Tom su prigodom prikupili 4.000 kn.

Humanitarna akcija nastavlja se 13.03.2020. godine u 19 sati u Spomen domu u Pazinu velikim koncertom „Mislimo na Vas 3“ čiji će ukupni prihod donirati Istarskim domovima zdravlja-Ispostava Pazin, ovoga put kao dio sredstava za kupnju električnih medicinskih kreveta koji su im prijeko potrebni za najteže bolesnike palijativne skrbi.

Na koncertu će nastupiti Vesna Nežić Ružić, David Danijel, Erik Balija, Vanessa Jakac, Serđo  Valić, Mateo Pilat, Željko Šperanda – Kico, Mješoviti pjevački zbor „Roženice“ Pazin, Muška Klapa „Teran“ Trviž, Zbor Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Dječji vrtić Olga Ban Pazin, Zbor „Sv. Jurja i Sv. Lucije“ St. Pazin, Plesna grupa „Roxy dance“ Pazin, Harmonikaši Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin i Folklorno društvo Pazin.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna u pretprodaji se mogu nabaviti u uredu Pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske i u LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin te na dan koncerta na blagajni Spomen doma sat vremena prije početka koncerta.

Kompletna humanitarna akcija provodi  na volonterskoj i humanitarnoj osnovi te da će svi izvođači nastupiti bez naknade, a svi organizacijski poslovi odrađuju se volonterskim radom članova udruge i prijatelja.

Humanitarnoj akciji donacijom svojih likovno-kreativnih radova pridružuje se i Biserka Jurčić i članovi Društva likovnih stvaratelja Pazin. Njihove slike, rukom oslikane svilene marame, dekupažirane ukrasne i uporabne predmete moći će se dobiti za određenu donaciju prije i nakon koncerta u holu Spomen doma.

Svi koji žele donacijom pomoći ovu humanitarnu akciju, svoje dobrotvorne priloge mogu uplatiti na humanitarni žiro račun IBAN: HR56 2340 0093 5109 6951 1 otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d.

Skip to content