Komorna opera “Caccia lontana” povodom Svjetskog dana kazališta

U sklopu programa “Kazališna zima u Istri” pazinsko Otvoreno učilište ugostit će komornu operu “Caccia lontana” (Daleki lov/ Lov u daljini) čiji je autor iznimni hrvatsko-talijanski skladatelj Antonio Smareglia. Ovo glazbeno djelo tematizira zabranjenu ljubav paža i gospodarice, a likove Madonne Belle i Fiordalisa tumače sopranistica Jelena Štefanić i mezzosopranistica Sofija Cingula. Dirigent je Stjepan Vuger, a režiju potpisuje Ozren Prohić.

Nakon hrvatske premijere opera je izvedena i na prestižnom opernom festivalu “Opera u Gradu” u londonskom Cityju. “Caccia lontana” je rezultat koprodukcije Istarskog narodnog kazališta u Puli i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Pokrovitelj gostovanja je Istarska županija.

Operna izvedba održat će se u Spomen domu u utorak 10. ožujka u 19 sati.

U povodu Svjetskog dana kazališta koji se obilježava u ožujku, ulaz na opernu predstavu je slobodan. Pozivamo vas da iskoristite ovu priliku i dođete u kazalište, a kako je broj mjesta ograničen, potrebno je izvršiti rezervaciju mjesta, a ulaznicu podignuti u upravi POU Pazin.

Nadolazeći događaji

ISTRAKON

Skip to content