Koncert: Pazin Jazz Ensemble – 28. kolovoza u 20, 30 sati

Posljednji u nizu koncerata iz ovogodišnjeg glazbenog ciklusa “Jazzva puna glazbe” rezerviran je za nastup domaćih glazbenih snaga.

Pazinski jazz ansambl predstavit će se eklektičnim repertoarom koji objedinjuje najizvođenije izričaje u jazz glazbi kroz njezinu povijest – od klasičnog swinga, preko glazbe inspirirane latinoameričkim utjecajima, pa sve do funka i modernijih pravaca. Naglasak će biti i na izraženom improvizacijskom karakteru mnogih kompozicija, pri čemu će se predstaviti redovni, ali i gostujući solisti, koji će svojom kreativnošću pridobiti pažnju svakog slušatelja. Ovaj će koncert tako zastupiti, između ostalih, glazbu Sonnyja Rollinsa, Monga Santamarie, Joea Zawinula, Stevieja Wondera i ostalih istaknutih predstavnika navedenih smjerova, koja će publici približiti sve aspekte big band glazbe na izuzetno zanimljiv i dinamičan način.

Koncert će se održati na platou Spomen doma u srijedu 28. kolovoza 2019. s početkom u 20,30. Pokrovitelji koncerta su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička  zajednica Središnje Istre, a organizator je Pučko otvoreno učilište Pazin. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše, koncert će se prirediti u holu.

Skip to content