Koncert Petra Čulića

U petak, 25. kolovoza 2023. godine u 20.30h u amfiteatru Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu održat će se koncert Petra Čulića.

Petar Čulić je rođen u Splitu 1986. godine, a već od malih nogu pokazao je izuzetan talent za gitaru. Magistrirao je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a svoje školovanje nastavio je na poslijediplomskom studiju u Koblenzu u Njemačkoj.

Petar Čulić je jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista koji je nastupao diljem svijeta. Svirao je kao solist s brojnim orkestrima poput Rheinische Philharmonie, Simfonijskim orkestrom Nacionalnog kazališta Claudio Santoro u Brasiliji te Simfonijskim orkestrom Crne Gore. Također, osvojio je brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima diljem svijeta, potvrđujući svoj izuzetan talent i umjetničko majstorstvo.

Na ovom koncertu, Petar Čulić će izvoditi skladbe različitih skladatelja, uključujući i njegove vlastite autorske skladbe. Program koncerta će obuhvatiti Tomislava Uhlika, Gorana Listeša, Ivana Padoveca, Maria Nardellija, Stjepana Šuleka i razne tradicionalne dalmatinske plesove.

ULAZ NA KONCERT JE BESPLATAN

Skip to content