Koncert: Podium Brass Quintet – 9. kolovoza u 20, 30 sati

Glazbeni ciklus „Jazzva puna glazbe“ nastavlja se koncertom ansambla Podium Brass Quintet.

Podium Brass Quintet ime je iza kojeg stoji pet profesionalnih glazbenika koje je spojio zajednički interes prema limenim puhaćim instrumentima, kao i komornom muziciranju. Nakon višegodišnje suradnje na raznim glazbenim projektima, u studenom 2014. godine okupljaju se u ansambl s ciljem da široj publici na vrhunskoj razini predstave repertoar za kvintet limenih puhača.

Svih pet članova kvinteta diplomirani su i nagrađivani glazbenici, koji usporedo s aktivnim sudjelovanjem u kvintetu aktivno rade i u struci. Članovi tako djeluju kao uspješni pedagozi na Muzičkoj akademiji, u glazbenim školama i profesionalnim orkestrima, kao predavači glazbenih radionica i seminara, te kao voditelji i članovi raznih komornih sastava.

Repertoar ansambla širok je i obuhvaća područje od glazbe rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma do modernih, jazz skladbi, tradicijske, filmske i zabavne glazbe u aražmanima za brass kvintet. Ansambl posebno promiče djela hrvatskih skladatelja, kao što su Miljenko Prohaska, Davor Bobić, Ivo Josipović, Tomislav Uhlik, Ivan Josip Skender, Dalibor Grubačević i mnogi drugi.

Vrsni glazbenici koji čine ovaj ansambl, trubači Marin Zokić i Marko Bobičanec, rogist Hrvoje Pintarić, trombonist Ivan Mučić i Danijel Požgaj na tubi, obećavaju nezaboravni glazbeni doživljaj. Ansambl će nastupiti na koncertu s vrhunskim obradama poznatih jazz skladbi, kao i s obradama filmske glazbe i evergreena Gershwina (Four Hits For Five), Mancinija (Moon River), Stevieja Wondera (Sir Duke) i mnogih drugih glazbenika.

 

Koncert će se održati u petak, 9. kolovoza 2019. u Spomen domu (Dvorana Istra) s početkom u 20:30 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

 

Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica Središnje Istre

 

Skip to content