Koncert Wladimir Kossjanenko na violi i Vesna Podrug Kossjanenko na klaviru

U subotu 04. rujna u 21 sat u Pučkom otvorenom učilištu (dvorana Istra) nastupit će Wladimir Kossjanenko na violi i Vesna Podrug Kossjanenko na klaviru

Besplatne ulaznice možete preuzeti u Caffe baru Epulon i u Rockaštelu.

Vesna Podrug Kossjanenko rođena je u Splitu. Tu je i započela svoje muzičko obrazovanje u klasi prof. Gordane Lentić. Za vrijeme školovanja osvojila je šest prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima u bivšoj Jugoslaviji. Maturirala je 1986 god. Iste je godine dobila stipendiju «Ivo Pogorelić» koja joj je omogućila odlazak na studij u inozemstvo.Nastupala je s renomiranim umjetnicima – Davidom Grigorjanom, Wladimirom Kossjanenkom, Soo Kyung Hong, Goranom Listešom, Isabell Bringmann, Martinom Serafin, Michelangelom Cavalcantijem u poznatim koncertnim dvoranama kao «Musikverein», «Konzerthaus» i «Staatsoper» u Beču, «Vatroslav Lisinski» i «Hrvatski Glazbeni Zavod» u Zagrebu, «Conservatorio Giuseppe Verdi» u Milanu. Održala je brojne koncerte u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Švicarskoj, Irskoj, Velikoj Britaniji, Finskoj, Turskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Kazahstanu i Hrvatskoj.

Austrijsko-hrvatski violist Wladimir Kossjanenko rođen je u Alma-Ati. U sedmoj godini počeo je pohađati Specijalnu glazbenu školu za nadarenu djecu, gdje je i maturirao. Studij nastavlja na Državnoj Glazbenoj akademiji „Nikolaj Rimski – Korsakov“ u St.Petersburgu u klasi prof. Vladimira Stopičeva. Za vrijeme studija bio je angažiran kao solo-violist i asistent dirigenta „Ansambla Lenjingradskih solista“. U proteklih 20 godina svirao je više od 500 solističkih i komornih koncerata u Europi, Aziji, Južnoj i Sjevernoj Americi među ostalog u najznačajnim svjetskim koncertnim dvoranama kao što su: Carnegie Hall New York, Suntory Hall Tokyo, Concertgebouw Amsterdam, Royal Albert i Wigmore Hall London, Birmingham Symphony Hall, Berliner i Kölner Philharmonie, Herkules-Saal München, Tonhalle Zürich, Festival Hall Luzern, Bečki Musikverein i Konzerthaus, Mozarteum Salzburg, Cité de la Musique Paris, Palais des Beaux-Arts Bruxelles, Čajkovski konzervatorij Moskva, Mariinsky Concert Hall St. Petersburg, Megaron Athen, National Gallery of Art i Phillips Collection Washington D.C., Center of Modern Art i Skirball Center Los Angeles, te u okviru mnogih renomiranih festivala. Bio je član žirija  međunarodnih natjecanija u St. Andrews (2009.), Rudolf Matz u Dubrovniku (2008, 2010.) i Čakovcu (2013.), u Splitu (2009.) te na 1. i 2. Natjecanju Borisa Papandopula u Zagrebu (2012., 2016.) i Državnom natjecanju u Zagrebu (2018.)

Skip to content