Odobreno 1,6 mln kuna za projekt ISTRAžimo sa znanjem

Pučko otvoreno učilište Pazin kreće s realizacijom EU projekta „ISTRAžimo sa znanjem“ nakon što je jučer u Zagrebu ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Pazin, Darko Tumpić potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom turizma i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje!

Projekt čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Pazin, zajedno s partnerom u projektu putničkom agencijom Contineo d.o.o., financira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,6 milijuna kuna u 100% iznosu!

Ciljevi projekta „ISTRAžimo sa znanjem“ su „Poboljšati kapacitet Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu za razvoj kvalitetnih programa obrazovanja i osposobljavanja temeljenih na potrebama tržišta rada i ishodima učenja“ i „Povećati zapošljivost mladih osoba u turizmu na održiv način, izradom i provedbom programa za eno-gastro vodiča te stjecanje dodatnih vještina ključnih za tržište rada.

Projektom „ISTRAžimo sa znanjem“ doprinosi se povećanju zapošljivosti ciljne skupine – 40 mladih nezaposlenih osoba uz jačanje kapaciteta POU Pazin za provedbu kvalitetnih programa obrazovanja odraslih. Obrazovanje s velikim naglaskom na praksu će se provesti za novo zanimanje „Eno gastro vodič“ koje je povezano s rastućom potražnjom za ovim vidom turizma u Istri. Zbog potreba za kadrom koji nadilaze uobičajeno trajanje turističke sezone, zapošljavanje eno-gastro vodiča minimalno ovisi o sezonalnosti, tj. doprinosi održivom zapošljavanju.

Skip to content