Orašar i Mišonja – predstava za djecu, 06. prosinca u 18h – RASPRODANO

Razveselite svoje najmlađe i darujte im dar kazališta. Obilježite Sv. Nikolu u Spomen domu s predstavom
“Orašar i Mišonja”
prema motivima E. T. A. Hoffmanna
dob: od 6 godina nadalje
trajanje 60 minuta
Dok sat otkucava dvanaestu uru,
oči prepoznaju stvari kakve nisu.
Između sna i jave, u mraku,
nekima se sklapaju vjeđe,
a neki se bude…

Nova božićna predstava UO LOFT-a “Orašar i Mišonja” puna je iznenađenja i nesvakidašnjih preokreta! U našoj verziji “Orašara” šećerleme i slatke bademe koje znamo iz planetarno popularnog baleta gricka nitko drugi nego Mišonja, sin čarobne mišje kraljice Mišogorke.
U ovoj lutkarsko-glumačkoj predstavi koja kombinira elemente kazališta predmeta, maske i storytellinga, vraćamo se originalnoj priči iz 19. stoljeća E.T.A. Hoffmana u kojoj glavni lik, djevojčica Marica, pod utjecajem priča koje je čula i svoje bujne mašte upada u svijet snova, lutaka, priča iz davnina. No, taj njezin svijet ne sastoji se samo od blještavih lampica i čokoladnog mirisa, već je malo pomaknut, izmješten – Marica kroz svoju bujnu maštu i snove vidi stvari drugačije no drugi. U njezinom svijetu božićni pokloni vode bitku protiv miševa iz tradicijskih priča, a obiteljski prijatelj kum Drosselmeier postaje čarobnjak, sveznajući pripovjedač, veliki um koji upravlja svemirom.
Granice sna i jave se brišu, priča postaje stvarnost, a stvarnost ulazi u priču, dok se kazališna i lutkarska magija miješaju s onom prazničnom, božićnom. Igra svjetla i sjene u ovom “Orašaru” stvara iluziju – onu koja nas pod okriljem noći i kazališta može obuzeti, začarati, oduševiti i zaprepastiti!
režija: Morana Dolenc
adaptacija i dramaturgija: Anja Pletikosa
scenografija, kostimi i lutke : Irena Kraljić
glazbena obrada, fotografija i video: Marko Delić
oblikovanje rasvjete: Marinko Radočaj
igraju: Katarina Arbanas i Lidija Kraljić
Broj gledatelja je limitiran pa molimo da karte nabavite unaprijed, u prostorima uprave Pučkog otvorenog učilišta, svakog radnog dana od 8 do 10 i od 13 do 15 sati.
Cijena ulaznice: 5 eura
Skip to content